Followers

Tuesday, December 7, 2010

Tip Buku Minggu Ini – Penanda Buku Alternatif

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Apa khabar anda hari ini? Moga ceria-ceria selalu hendaknya.. Diharapkan para pengikut blog ini dan pengunjung blog ini akan terus menikmati informasi yang dapat saya kongsikan dalam blog kedai buku ini. Tip Buku Minggu Ini ingin bercerita tentang Penanda Buku Alternatif. Selamat membaca.

Sekiranya minggu lepas saya menulis tentang penanda buku, kali ini saya ingin menulis tentang alternative kepada penanda buku.

Saudara saudari sekalian,

Kita sedia maklum bahawa seseorang yang rajin membaca buku sememangnya memerlukan penanda buku ketika membaca sesebuah buku. Penanda buku adalah penting untuk menentukan mukasurat manakah yang sedang dibaca. Namun, persoalannya di sini, bagaimana kalau tiada penanda buku? Apa yang akan anda gunakan?

Inilah persoalan yang berlegar di fikiran saya sehingga mencetuskan idea saya untuk menulis artikel ini, iaitu penanda buku akternatif. Saya sekadar ingin berkongsi dengan anda mengenai ‘benda’ yang saya gunakan sekiranya tiada penanda buku.

· Resit

· Flyers atau pamphlet

· Kad bisnes

· Pensil

· Pembaris

Dan apa-apa saja cebisan kertas yang boleh diselitkan pada mana-mana helaian pada sebuah buku. Jadi bagaimana pula dengan anda? Mungkin anda sendiri mempunyai alternative pada penanda buku yang anda cipta sendiri? Kalau ada, apa kata kita kongsikan bersama-sama. Boleh bertukar-tukar fikiran dan ia pasti menjadi lebih menarik untuk diketahui bersama. :)

Sekian saja artikel untuk minggu ini. Ringkas sahaja namun memberikan suatu pandangan baru dari sisi yang berbeza. Terima kasih kerana membaca. Jumpa lagi!

No comments:

Post a Comment